Gouda Goverwelle
Logo van de wijkwebsite van Gouda Goverwelle
Buurtpreventie in Gouda Goverwelle Laatste update: 23 april 2019
Gouda Goverwelle - Buurtpreventie

Buurtpreventie

WhatsApp kan heel goed gebruikt worden als Buurtpreventie, om zo uw straat, wijk of buurt veiliger te maken. In Gouda zijn al ruim 100 WhatsApp groepen actief.

Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtpreventie. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Wettelijke toezichthouders, zoals politie en Stadstoezicht, kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Als iemand binnen de groep een verdachte situatie of persoon signaleert, belt hij eerst 112 en stuurt daarna een bericht in de WhatsAppgroep. Zo ontvangt iedereen binnen de groep een melding. Iedereen is dus op de hoogte van verdachte situaties en is extra alert. Ondertussen kan de politie tot eventuele actie overgaan.

Wilt u weten of er al een actieve BuurtWhatsAppgroep is in uw buurt of wilt u meer informatie over het opzetten van een BuurtWhatsApp? Vul dan dit contactformulier in.

Contact met de verschillende buurtpreventiegroepen:

Mail: Polderbuurt. Lees meer over het buurtpreventieteam Polderbuurt