Gouda Goverwelle
Logo van de wijkwebsite van Gouda Goverwelle
Goverwelle Laatste update: 7 mei 2019

Boekje ‘Voor hetzelfde geld’ met adressen voor gratis en goedkoop in Gouda

Gouda Goverwelle - Nieuws - Goverwelle - Boekje ‘Voor hetzelfde geld’ met adressen voor gratis en goedkoop in Gouda

In het boekje ‘Voor hetzelfde geld’ staan de contactgegevens van organisaties en activiteiten in Gouda die goedkoop of gratis zijn. Handig voor iedereen die voor weinig geld moet of wil rondkomen. Gouwenaars krijgen het boekje bij deze Goudse Post. Als je het boekje zelf niet wilt gebruiken, geef het dan aan een ander door. Bijvoorbeeld aan een zoon of dochter die op zichzelf gaat wonen en wel wat goedkope adressen en tips kan gebruiken.

Voor weinig geld rondkomen

De Voedselbank Gouda en omstreken en de Protestantse Diaconie Gouda hebben het boekje ‘Voor hetzelfde geld’ samengesteld. Omdat veel mensen soms tijdelijk en soms langere tijd voor (heel) weinig geld moeten rondkomen. En dan kan een handzaam boekje met nuttige adressen heel handig zijn. Soms is goedkoop niet alleen goed voor onze portemonnee, maar ook voor onze leefwereld. Als we bijvoorbeeld spullen opnieuw gebruiken in plaats van weggooien, dan is er minder afval. Zo kan het boekje ook leuk zijn voor mensen die duurzaam en/of eenvoudig willen leven.

Zes onderdelen

Het boekje is verdeeld in zes thema’s: eten & drinken, spullen, diensten, sport & vrije tijd, vervoer en wonen. Onder ‘eten & drinken’ lees je bijvoorbeeld op welke locaties in Gouda er goede en goedkope aanschuifmaaltijden zijn. Het onderdeel ‘Spullen’ bevat onder andere de adressen van kringloopwinkels en informatie over (rommel)markten. Bij ‘Diensten’ staan de gegevens van allerlei organisaties waar je terechtkunt als je (financiële) hulp nodig hebt.

Huis aan huis verspreid

In 2015 kwam de eerste editie van deze gids uit. Inmiddels zijn er veel nieuwe initiatieven in Gouda en hebben we een update gemaakt. Er was destijds veel belangstelling voor het boekje; daarom is de nieuwe editie huis aan huis te verspreid via de Goudse Post, dankzij subsidie van de gemeente Gouda.

Lesbrief voor scholen

In samenwerking met de Brede School Gouda wordt er een lesbrief bij het boekje gemaakt die door baisischolen gebruikt kan worden. Aan de hand hiervan kunnen leraren met de klas in gesprek over hoe het is om van weinig geld te moeten rondkomen. Ook kunnen de kinderen middels verschillende opdrachten op zoek naar praktische oplossingen; zo kan een school een ‘wisselkast’ neerzetten met gymspullen of met boeken.

Digitale versie

De digitale versie van het boekje staat op www.voorhetzelfdegeld.wordpress.com. Hier vind je ook de contactgegevens van de makers, zodat je eventuele aanpassingen en aanvullingen door kunt geven.


Bron: https://voorhetzelfdegeld.files.wordpress.com/2015/10/voor-hetzelfde-geld-2019-interactief.pdf