Gouda Goverwelle
Logo van de wijkwebsite van Gouda Goverwelle
Goverwelle Laatste update: 24 maart 2020

Dierenweide Goverwelle. Tekort aan vrijwilligers. Sluiting dreigt! HELP!

Gouda Goverwelle - Nieuws - Goverwelle - Dierenweide Goverwelle. Tekort aan vrijwilligers. Sluiting dreigt! HELP!

Wij hopen het 25-jarig bestaan in 2021 te vieren, maar door een tekort aan vrijwilligers is het mogelijk, dat wij deze viering niet meer kunnen organiseren en moeten sluiten. Ondanks oproepen bij gerelateerde instanties en de media melden zich geen nieuwe vrijwilligers aan.

Dierenweide Goverwelle. Tekort aan vrijwilligers. Sluiting dreigt.

De Dierenweide Goverwelle, gelegen onder aan de dijk richting Haastrecht, is een kleinschalige kinderboerderij, gerund door uitsluitend vrijwilligers.

De kinderboerderij is gestart in 1996 op verzoek van de wijk Goverwelle. De bewoners zagen de kinderboerderij als een goede aanvulling in de ontwikkeling van hun kinderen in het omgaan met dieren.

Wij hopen het 25-jarig bestaan in 2021 te vieren, maar door een tekort aan vrijwilligers is het mogelijk, dat wij deze viering niet meer kunnen organiseren en moeten sluiten.

Ondanks oproepen bij gerelateerde instanties en de media melden zich geen nieuwe vrijwilligers aan.

Wat doet een vrijwilliger bij de Dierenweide:

  • Het verzorgen van voedsel voor de dieren.
  • Het schoonmaken van stallen en hokken.
  • Gedurende openingstijden aanspreekpunt voor de bezoekers.
  • Het assisteren bij het organiseren van evenementen op de Dierenweide. Jaarlijkse hoogtepunten: Het scheren van de schapen en Werelddierendag.

Na een inwerkperiode wordt ervan uitgegaan, dat de vrijwilliger in principe zelfstandig kan werken, volgens een rooster. Het streven is om 1 x per week een dienst van 2 of 3 uren op de Dierenweide uit te voeren.

De Dierenweide maakt onderdeel uit van de wijk Goverwelle, dan mag ervan uitgegaan worden, dat de wijk ook zijn verantwoordelijkheid neemt in de continuïteit van de Dierenweide. Momenteel werken er meer vrijwilligers van buiten Goverwelle op de Dierenweide, dan er in de wijk wonen.

Het bestuur van de Dierenweide doet dan ook een dringend beroep op de inwoners van Goverwelle om zich aan te melden als vrijwilliger bij de Dierenweide en zo de continuïteit te kunnen waarborgen.

Voor meer informatie over de Dierenweide:

Web site: www.dierenweidegoverwelle.nl la Fuente

Contactpersonen: Yvon de la Fuente
info@dierenweidegoverwelle.nl
telefoon: 0182-531026.

voorzitter bestuur: Ruud 't Hoen
Ruud@dierenweidegoverwelle.nl
telefoon: 06-53835979


Bron: http://www.dierenweidegoverwelle.nl/