Gouda Goverwelle
Logo van de wijkwebsite van Gouda Goverwelle
Goverwelle Laatste update: 26 april 2019

Petanqueclub kampt met ruimtegebrek

Gouda Goverwelle - Nieuws - Goverwelle - Petanqueclub kampt met ruimtegebrek

Het gaat goed met de Petanque Vereniging Gouda. Tegen de landelijke trend in groeit het aantal leden gestaag. Met nu ruim tweehonderd leden begint de accommodatie aan de Uiterwaardseweg te klein te worden. Het lukt het bestuur niet om een naastgelegen loods van de gemeente te kopen.

Oubollig, saai, leuk voor opa, zijn de reacties die Jan Spoel van zijn kleinkinderen krijgt als hij het heeft over zijn sport jeu de boules. Die koters hebben gelijk, want de gemiddelde leeftijd van de beoefenaars van deze campingsport is landelijk 75 jaar en die gaat alleen maar verder omhoog. ,,Dan kom je op een leeftijd dat de leden geen vrijwilligerswerk meer kunnen doen en de vereniging niet meer overeind gehouden kan worden'', voorspelt de vicevoorzitter van de Goudse vereniging.

Hoe anders wás het in Gouda. Toen Thom Dessing twaalf jaar geleden voorzitter werd, stond het ledenaantal op tachtig en was de kas leeg. Dessing: ,,Als we niets zouden doen, was het op korte termijn over voor de vereniging. Daarop zijn we actief leden gaan werven door na de zomervakantie vier middagen gratis trainingen aan te bieden. Dat levert jaarlijks soms wel dertig nieuwe leden op zodat het ledenaantal groeit en we de gemiddelde leeftijd nu op 68 jaar kunnen houden. We richten ons ook op gezinnen met kinderen en de jeugd. Om het oubollige imago kwijt te raken hebben we de naam veranderd in Petanque Vereniging Gouda en dat werkt.''


Bron: https://www.ad.nl/gouda/florerende-petanqueclub-kampt-met-ruimtegebrek~a804757f/